Fakta om Angola

Angola's 18 provinser

Angola har et areal er 1.246.700 km² med 18.565.269 indbyggere.

Hovedstaden Luanda er nr. 11

Benguela er provins nummer 2 på kortet.

I Benguela ligger området Ganda, et ret tæt befolket område. I egnen omkring Ganda er næsten alle vandledninger ødelagt, og befolkningen er henvist til at bruge forurenet vand.

Vores projekter startede med et vandprojekt i den lille by Alto Katumbela, og derfra har de forskellige projekter bredt sig til hele området.

Efter landets selvstændighed udbrød der stridigheder, der udviklede sig til en blodig borgerkrig. Krigen, der varede til 2002, medførte store ødelæggelser og 4 millioner af en befolkning på ca. 14 millioner måtte flygte. Infrastrukturen er ødelagt, og genopbygningen går langsomt. Angola er efter de mange års borgerkrig blevet stabiliseret, men der er stor fattigdom. Børnedødeligheden er høj og adgangen til rent drikkevand er specielt et problem i landområderne. Angolas sundhedsministerium ser positivt på NGO-arbejde.

I Alto Katumbela bor der ca. 1000 personer, i byen Franca bor der ca. 16.000 personer, og i hele Ganda området, der er på 4.817 km², bor der ca. 310.000 personer. 

På grund af dårlige veje er al transport til området vanskelig og tidskrævende.

 

Angola er i dag en republik. I august 2017 blev der valgt en ny præsident João Lourenço. Han afløste præsident José Eduardo dos Santos, der havde siddet på magten siden 1979. 

Det officielle sprog er portugisisk, men dertil kommer adskillige stammesprog.