Samarbejdspartnere

I et projekt som dette er det yderst vigtigt at have loyale og troværdige samarbejdspartnere, og vi er så heldige at have en bred vifte af partnere både i Danmark og i Angola.

Vores samarbejdspartnere i Danmark:

Ingeniør Børge SimonsenBørge Simonsen, dansk ingeniør og medlem af Malteserrådet.  Børge er opfinder af det enkle, men meget effektive vandrensningsanlæg, vi har besluttet at anvende i projekterne. Børge havde desuden stor erfaring fra hjælpearbejde adskillige steder i verden.

Børge sørgede for korrekt opstilling og sammenkobling af det første anlæg i Angola, ligesom han løbende ville kontrollere vandets renhed i samarbejde med en sydafrikansk ingeniør, der er specialiseret indenfor mad- og drikkevarer. 

Francisca og Clarindo

Francisca Chilala og Clarindo Kaputu, angolansk ægtepar, der bor i Danmark. Francisca er civiløkonom og medlem af Dansk-Angolansk venskabsforening samt medlem af Soroptimist International Holstebro. Det var på grund af Francisca's gode kontakter, at vi besluttede os for at arbejde i Angola.

Francisca var desuden rejseleder og tolk, da to soroptimister, Grete Bundgaard fra Skiveklubben og Elisabeth Thulstrup fra Randersklubben rejste til Angola for at besøge projekterne. 

Major og Miljøingeniør Johan KnickrehmJohan Knickrehm, dansk ingeniør, major ved Forsvarets Bygnings- & Etablissementstjeneste og malteserridder overtog opgaverne efter Børge Simonsen og tilså etableringen af vandrensningsanlæg nummer to. Johan varetog tillige med stor succes to undervisningsforløb med vedligeholdelse og reparation af anlægget.

 

 

 

Organisationer

Malteserrådet, der ligeledes har stået til rådighed med fragt af diverse materiel, ligesom de har betalt Børge Simonsens flybilletter, da det første anlæg skulle samles.

Soroptimist International of Europe's Action Fund:

  1. Efter ansøgning i 2012 allokeredes 5.000 Euro til hjælp til undervisning af Mamas Optimistas, så de blev i stand til at vedligeholde og reparere de to vandrensningsanlæg i Alto Katumbela og Franca.
  2. Efter endnu en ansøgning i 2017 allokeredes 2.580 Euro til hjælp til uddannelse af 20 fødselshjælpere 

DAV, Dansk-Angolansk Venskabsforening, som har stillet en container til rådighed til transport af det første vandrensningsanlæg, vi sendte af sted.